• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-aanwinst Trezeguet: "Even goed doen als Ahmed Hassan"

  Hassan is de tweede Egyptenaar bij Anderlecht.

  Anderlecht heeft vrijdag zijn laatste aanwinst Mahmoud Hassan, alias Trezeguet, voorgesteld. De Egyptische middenvelder wordt door de recordkampioen voor één seizoen gehuurd van de Egyptische topclub Al Ahly. "Ik wil met Anderlecht kampioen spelen", klinkt het bij zijn voorstelling.

  "Trezeguet" Hassan is niet de eerste Egyptenaar die neerstrijkt in Anderlecht. Ahmed Hassan maakte tussen 2006 en 2008 het mooie weer bij de hoofdstedelingen.

  "Hij is een echte legende in Egypte. Het doet me deugd dat ik met zo'n speler vergeleken word. Ik hoop even goed te doen als hij in zijn periode bij Anderlecht", klinkt Hassan ambitieus.

  "Ik wilde naar Anderlecht komen omdat dit een kampioenenclub is, net als Al Ahly in Egypte. Ik wil stappen zetten in mijn carrière en mijn komst naar Anderlecht is de eerste stap. Hier wil ik de titel pakken."

  Het vertrek van Hassan bij Al Ahly verliep niet zonder slag of stoot. "Al Ahly wordt gezien als de beste club van Afrika. Ze hadden mijn diensten daar nog nodig. De club wilde me niet laten gaan, maar heeft uiteindelijk wel rekening gehouden met mijn wensen."

  De Egyptische international staat nu voor een aanpassingsperiode bij Anderlecht. "Ik spreek geen Frans en Engels, maar waarschijnlijk komt mijn broer naar België zodat ik me enkel moet focussen op het voetbal."