• home
 • video
 • pas verschenen

  Volgende opdracht voor de Belgian Lions: Griekenland

  De Grieken kunnen op een fanatieke aanhang rekenen.

  Zaterdag speelt de nationale ploeg de achtste finales van het Europees kampioenschap basketbal. Tegenstander in de Franse stad Rijsel is Griekenland, een outsider voor de titel.

  De Grieken hebben de eerste ronde afgesloten als nummer 1 in poule C. Tot nu toe wonnen ze elke wedstrijd op het Europees kampioenschap.

  De Belgen eindigen na drie zeges en twee nederlagen op de vierde plaats in groep D. Ze tellen evenveel punten als Letland en Tsjechië, maar verloren net van die landen.

  Zaterdag nemen de Belgian Lions het in Rijsel op tegen Griekenland in de achtste finales. 

  Eindstand groep D
    MM+M-+/-ptn
  1.Litouwen541+249
  2.Letland532+98
  3.Tsjechië532+288
  4.BELGIE532+268
  5.Estland514-586
  6.Oekraïne514-296

  In de voorbereiding won België

  Een maand geleden stonden België en Griekenland al tegenover mekaar in de voorbereiding. De Belgian Lions stuntten in de Lotto Arena. Voor het eerst sinds 1984 konden ze nog eens van tweevoudig Europees kampioen Griekenland winnen. De oefeninterland eindigde op 64-59.

  "Rekenen op Belgische supporters"

  Voor Matt Lojeski wordt het een speciale wedstrijd. De 30-jarige Belgian Lion speelt voor de Griekse topclub Olympiakos.

  "Ik ken meerdere spelers", vertelt de genaturaliseerde Amerikaan. "We klopten ze in de voorbereiding, maar dat was louter een oefenmatch."

  "We spelen in Rijsel, dicht bij de Belgische grens. Daar kunnen rekenen op de steun van onze supporters."