• home
 • video
 • pas verschenen

  Villas-Boas: "Ik verlaat Zenit op het einde van het seizoen"

  André Villas-Boas is sinds 2013 bij Zenit. In 2015 pakte hij de titel.

  Axel Witsel en Nicolas Lombaerts zijn aan hun laatste maanden onder André Villas-Boas bezig. De Portugese coach heeft laten weten dat hij de Russische kampioen straks vaarwel zegt. "Ik heb een aanbieding om mijn contract te verlengen naast mij neergelegd", zegt Villas-Boas op de website van Zenit.

  Maar Villas-Boas,die momenteel een schorsing van zes wedstrijden uitzit na een aanvaring met een vierde official, denkt niet aan uitbollen.

  "We moeten hard werken om punten te pakken en onze achterstand in de competitie te verkleinen." Zenit staat derde in de Premjer-Liga met 15 punten uit zeven wedstrijden. CSKA Moskou leidt met 21 op 21, Lokomotiv Moskou heeft telt 17 punten.

  De 37-jarige ex-coach van Porto, Chelsea en Tottenham heeft nog een andere ambitie: "Succesvol zijn in de Champions League." In de groepsfase is AA Gent een tegenstander van de Russen, net als Valencia en Lyon.

  Villas-Boas begon in 2013 bij Zenit. Dit jaar veroverde hij de titel.