• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Meir: "De sfeer op Lierse? Die is niet bijster goed"

  De jongens van Lierse op training.

  Na een 2-3-nederlaag tegen Cercle Brugge staat Lierse met een triestige 1 op 12 op zijn rapport. Ver onder de verwachtingen van de supporters, die de laatste jaren al flink wat tegenslagen hebben moeten incasseren. Assistent-trainer Eric Van Meir bespreekt de malaise bij de tweedeklasser.

  "We hadden iets anders van onze competitiestart verwacht, zeker omdat we onze eerste drie wedstrijden tegen drie ex-derdeklassers speelden: Koksijde, Deinze en Union. Maar dan pak je maar 1 op 9. Cercle Brugge was een ander kaliber. We kregen kansen die we niet verzilverden en kregen domme goals tegen. Dan zit je met die 1 op 12", zegt Van Meir aan Sporza.

  "Heel veel supporters zijn misnoegd. Ze hebben gisteren actie gevoerd. Dat is begrijpelijk. Er is al jaren veel beloofd, maar daar is weinig van terechtgekomen. Daarom zijn de aanhangers van Lierse zeer ontgoocheld."

  "Er zijn in het verleden beslissingen genomen die niet te begrijpen waren, ik ben daar zelf ook het slachtoffer van geweest. In het voetbal betaal je dat cash. In de periode van Maged Samy zijn we twee keer gedegradeerd en vooral dit seizoen zal het zeer zwaar worden met een jonge spelersgroep die nog veel moet leren."

  "We spelen met veel jongens die vorig seizoen kampioen in eerste klasse zijn geworden met de beloften. Maar we missen ervaring en missen door omstandigheden een paar aanvallers, die wél routine hebben. Dat zie je natuurlijk meteen op het veld."

  "Momenteel zijn de jongens te veel bezig met hun eigen prestatie, terwijl ze meer in teamverband moeten denken. Het is moeilijk om resultaten te halen als je elke week dezelfde fouten maakt. De sfeer in de kleedkamer? Die is gelinkt aan de resultaten. Ik hoef je dus niet te vertellen dat die momenteel niet bijster goed is."

  "Ik wil niet voor langere termijn T1 zijn"

  "We moeten door de competitiehervorming natuurlijk absoluut bij de eerste 8 eindigen. Paniek is er nog niet echt, maar we moeten wel dringend resultaten halen. Zondag spelen we tegen Eupen, een zware kluif. Maar wel een zeer goed voetballende ploeg en precies dat kan in ons voordeel spelen", zegt Van Meir.

  Younes Zerdouk is de T1 van Lierse. Wat met zijn positie als het Lierse zo blijft vergaan? Van Meir: "Als het slecht gaat, is het meestal de coach die het gelag betaalt. Aan mij is de vraag om eventueel T1 te worden nog niet gesteld. Als de club het vraagt, zal ik het overwegen, maar dan op tijdelijke basis. Het is niet meer mijn ambitie om nog voor langere termijn hoofdtrainer te zijn."