• home
 • video
 • pas verschenen

  Metz-voorzitter: "Riga dient een klacht in wegens laster"

  José Riga is aan de slag als coach bij Metz, de koploper in de Ligue 2.

  Dat ene zinnetje van Standard-preses Venanzi blijft nazinderen, tot over de landsgrenzen. Metz-voorzitter Bernard Serin steunt zijn coach José Riga in een communiqué op de website van de Franse tweedeklasser. "Hij dient een klacht in wegens laster."

  Riga vertelde in de Belgische media al dat hij niets te maken heeft met de zaak van een Standard-speler die vorig seizoen een coach zou betaald hebben om te mogen spelen.

  Riga is succesvol aan de slag in de Ligue 2. Metz staat na vijf speeldagen eerste met vier zeges en één gelijkspel.

  De affaire lokte ook veel media-aandacht in Frankrijk. Metz-voorzitter Serin (foto) wil de kalmte bewaren en zette een kort persbericht op de website: "De recentelijke verklaringen van Bruno Venanzi hebben de media de voorbije dagen opgehitst. De voorzitter van Standard Luik heeft geruchten over een interne affaire bij de Belgische club publiek gemaakt."

  "Tussen alle verklaringen in de pers door nemen we er akte van dat Standard beslist heeft om een klacht in te dienen tegen "X". Bovendien stellen we vast dat bepaalde personen die geviseerd worden door de geruchten, een klacht gaan indienen wegens laster. Dat is ook het geval voor onze hoofdcoach José Riga."

  "De affaire is vanaf nu in handen van het gerecht, dat als enige licht zal moeten brengen in de zaak. Wij zullen dus geen andere verklaringen meer afleggen over dit onderwerp."