• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-tennisser James Blake per vergissing opgepakt door politie

  James Blake zette in 2013 een punt achter zijn professionele carrière.

  Terwijl de Amerikaan James Blake (35) voor zijn hotel in New York stond te wachten op een auto die hem naar de US Open zou brengen, werd hij door vijf agenten in burger tegen de grond gewerkt en geboeid. Hij leek volgens de politie op een mogelijke verdachte.

  De lokale politieagenten voerden een fraudeonderzoek en verwarden Blake met een verdachte. Blake werd tegen de grond geduwd en in de handboeien geslagen.

  Blake werd gedurende een kwartier vastgehouden. Nadat hij zijn identiteit had kunnen bewijzen en was herkend door voorbijgangers, lieten de agenten hem vrij.

  "Het was een gekke situatie", zegt de Amerikaan. "Ik weet niet of mijn aanhouding een racistische ondertoon had. Mijn kleur doet er niet toe, dit is onnodig politiegeweld. Niemand heeft het recht om personen die geen verweermiddelen hebben zomaar aan te vallen."

  De politie start een intern onderzoek om na te gaan of er buitensporig geweld is gebruikt.

  James Blake, voormalig nummer 4 van de wereld, is sinds 2013 gestopt met professioneel tennis. Hij maakt wel nog zijn opwachting op de US Open. Hij doet er publicitair werk en zamelt geld in voor kankeronderzoek.