• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zullen scorend vermogen, creativiteit en flitsen van Kebano kunnen gebruiken"

  Kebano toont zijn nieuwe shirt.

  RC Genk heeft vandaag Neeskens Kebano voorgesteld. De aanvallende middenvelder vertoeft al enkele weken in Limburg, maar door de match tegen zijn ex-club Charleroi en verplichtingen met de nationale ploeg was zijn presentatie nu pas.

  "Ik ben heel tevreden dat ik bij Cha... euh Genk heb kunnen tekenen", zegt Kebano. "Ook al was het niet makkelijk om afscheid te nemen van Charleroi, want ik heb daar een geweldige tijd beleefd en heb er veel fijne mensen leren kennen."

  "Maar ik moest kiezen en heb gekozen voor een club die me kan doen groeien als voetballer, een club die me echt wil en een club met een ambitieus project. Ik heb zonder er lang over na te denken getekend, want dit was voor mij de beste optie in deze transferperiode."

  "De eerste kennismaking met de ploegmaats en de mensen van de club is goed verlopen. Ik ben zeer sociaal, ik ben nieuwsgierig en stel veel vragen. Dat was allemaal geen probleem."

  Kebano draagt in Genk het nummer 92. "Gewoon omdat ik in 1992 geboren ben", zegt hij. "Ik speelde er in Charleroi al mee en heb het hier maar behouden. Mijn ambitie? Met Genk PO I halen en zo hoog mogelijk eindigen, liefst met een Europees ticket erbovenop."

  De Condé: "Kan leidersrol vertolken"

  Dimitri de Condé (technisch directeur): "Ik ben zeer content dat we Neeskens kunnen halen hebben, want er waren kapers op de kust. Hij had snel een goed gevoel bij Genk en zo zijn we tot een akkoord gekomen. Neeskens was één van de smaakmakers in Charleroi, dat kan hij ook hier worden. De verwachtingen liggen hier iets hoger, maar die ervaring heeft hij al van bij PSG. Hij kan een leidersrol vertolken. Daarnaast kan zijn scorend vermogen belangrijk zijn voor ons, dat zullen we samen met zijn creativiteit en flitsen goed kunnen gebruiken."

  Filmpje op de website van Genk: