• home
 • video
 • pas verschenen

  Pareltje Messi voorkomt nederlaag, Neymar leidt Brazilië voorbij VS

  Messi scoort zonder dat de pass van Agüero de grond raakt.

  Lionel Messi heeft met een prachtig doelpunt Mexico een prestige-overwinning door de neus geboord. De Argentijnse nummer tien scoorde de 2-2-gelijkmaker in een vriendschappelijk duel. Die andere Barcelona-ster, Neymar, leidde zijn land naar een ruime overwinning tegen de Verenigde Staten. De eerredder van de VS mocht wel gezien worden.

  Het stadion van NFL-ploeg Dallas Cowboys in Texas was goed gevuld voor de komst van de Argentijnse sterren. Meer dan 82.000 toeschouwers zagen Mexico 2-0 uitlopen. Javier Hernandez opende de score vanop de penaltystip na een domme fout van Nicolas Otamendi. Hector Herrera verdubbelde de score.

  Argentinië wachtte tot de laatste tien minuten om te reageren. Messi stuurde een schijnbaar verloren bal in de diepte, maar Mexico-doelman Moises Munoz blunderde. Lavezzi nam het geschenk aan en bediende Agüero perfect. De City-aanvaller moest maar binnen tikken. Messi voorkwam inde 89e minuut een nederlaag met een pareltje (zie Vine). Voor Messi was het de 49e goal voor Argentinië. Hij is nog zeven doelpunten verwijderd van recordhouder Gabriel Batistuta.

  Brazilië domineert, maar VS maakt mooiste goal

  Brazilië heeft zijn vriendschappelijke wedstrijd in en tegen de Verenigde Staten gewonnen met 1-4. Hulk opende de score na mooi voorbereidend werk van Willian. Neymar verdubbelde met een penalty de score in de tweede helft. Rafinha en Neymar zetten de 0-4 op het bord.

  De eerredder voor de VS kwam er pas in de 91e minuut. Maar de mensen die het stadion toen al hadden verlaten, misten wel nog de mooiste goal van allemaal. Daniel Williams scoorde met een kanonskogel van ver (Zie Vine).