• home
 • video
 • pas verschenen

  Must sees: Masterclasses op het EK basketbal

  Belinelli maakt 27 punten voor Italië tegen Spanje.

  Op het EK basketbal nadert de groepsfase zijn eindpunt. De Belgen komen later vandaag in actie. Misschien loont het om nog snel enkele acties van dinsdag te bekijken, want alle aspecten van het basketbal passeerden de revue.

  Masterclass driepunters Belinelli

  Driepunters zijn de beste manier om het verschil te maken in het basketbal. Dat moet je Marco Belinelli niet vertellen. Hij bezorgt Italië een verrassende 105-98-overwinning tegen Spanje. De speler van de Sacramento Kings en winnaar van de Three-point Contest in de NBA in 2014, scoorde 17 van zijn 27 punten in het derde quarter. In totaal scoorde hij zeven driepunters.

  You will not pass: twee heerlijke blocks

  Ook met een sterke defense kom je vaak ver op het EK. De Turk Semih Erden zorgt voor een verdedigend hoogtepunt door Maodo Lo van Duitsland heerlijk af te blokken.

  Ook de manier waarop de Serviër Nikola Kalinic Ijsland twee punten door de neus boort, mag gezien worden.

  No-look bullet pass van Saric

  Dario Saric laat dan weer zien dat een goeie pass even waardevol kan zijn als de afwerking. Met een perfecte no-look-pass verrast hij zijn Macedonische tegenstander.

  Alley-Oop van de Greek Freak

  Als je 13 punten voor staat in het laatste quarter dan willen basketballers ook al eens de show verzorgen. Zeker als ze luisteren naar de naam Antetokounmpo, aka "The Greek Freak". Hij werkt een Alley-Oop spectaculair af.