• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroatië stuurt bondscoach Kovac de laan uit

  Niko Kovac leidde de Kroaten sinds oktober 2013.

  Niko Kovac is niet langer de bondscoach van Kroatië. Dat heeft de Kroatische voetbalbond zopas bekendgemaakt. "Het uitvoerend comité heeft beslist afscheid te nemen van bondscoach Niko Kovac na de resultaten in Bakoe en Oslo", zo klinkt het. De bond wil tegen eind september een opvolger aanstellen.

  Niko Kovac trad in oktober 2013 aan als bondscoach door de ontslagen Igor Stimac op te volgen. Hij was er niet in geslaagd om de Kroaten rechtstreeks te plaatsen voor het WK 2014. Kroatië eindigde toen als tweede in de groep achter de Rode Duivels.

  Naar aanleiding van de zwakke resultaten van de afgelopen week (0-0 in Azerbeijan en 2-0 verlies tegen Noorwegen) vond de Kroatische voetbalbond het welletjes geweest.

  Kroatië zakte door deze een op zes naar de derde plaats in groep H met 15 punten uit acht wedstrijden. Dit puntenaantal kan wel nog wijzigen omdat Kroatië de uitspraak van de UEFA in verband met de swastika op het veld afwacht (zie foto). In oktober moet er absoluut gewonnen van Bulgarije en Malta om de rechtstreekse kwalificatie af te dwingen.

  "De zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach zal geleid worden door bondsvoorzitter Davor Suker en technisch directeur Romeo Jozak. We verwachten een nieuwe coach te hebben op 21 september" zegt de Kroatische voetbalbond.

  Kovac lag sinds kort in de clinch met sterspeler en aanvoerder Luka Modric, nadat Kovac Modric en zijn ploegmaten een slechte instelling had verweten.