• home
 • video
 • pas verschenen

  Emotionele Rooney: "Dit betekent alles voor mij"

  Rooney krijgt felicitaties voor zijn 50e goal voor Engeland.

  Wayne Rooney heeft het doelpuntenrecord van Sir Bobby Charlton voor Engeland gebroken. Een emotioneel moment voor de spits. De aanvoerder van Engeland werd in de kleedkamer als een held onthaald en moest moeite doen om het droog te houden. Bekijk de beelden.

  Rooney scoorde dinsdag in de EK-kwalificatiematch tegen Zwitserland vanop de penaltystip zijn 50e goal voor Engeland en brak zo het 45-jarige record van Sir Bobby Charlton. In de kleedkamer van Engeland werd de nieuwe topschutter aller tijden op luid applaus onthaald.

  Bondscoach Roy Hodgson overhandigde Rooney een shirt met het rugnummer 50, voor de aanvoerder het woord nam. "Bedankt iedereen: de trainers, de spelers en alle staf waarmee ik al zolang werk. Dit is een groot moment in mijn carrière voor mezelf en mijn familie", zei een emotionele Rooney.

  "Hopelijk voor het team en voor mezelf is dit niet het einde en volgen er nog successen. Harry (Kane), Ross (Barkley), Raheem (Sterling), jullie breken nu door en kunnen dit record benaderen of zelfs breken. Ik ben heel dankbaar. Dit betekent alles voor mij."

  Het filmpje:

  Opvallend beeld: samen met zoon Beckham voor het volkslied

  Romeo Beckham, zoontje van Victoria en David Beckham, mocht plaatsnemen voor Wayne Rooney bij de officiële line-up en het volkslied.