• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Ik wil nog niet aan de volgende ritten denken"

  Dumoulin mag dromen van de Vuelta-eindzege.

  De Nederlandse voetbalfans incasseerden de voorbije weken rake klappen, maar de Nederlandse wielerliefhebbers beleven volop hoogdagen. Tom Dumoulin mag na zijn knappe tijdritzege dromen van de eindzege in de Vuelta. "Ik heb een droom gerealiseerd, maar ik wil nu vooral volop van deze overwinning genieten."

  Tom Dumoulin veroverde in Burgos zijn tweede ritoverwinning in deze Vuelta. Dat de Nederlander de sterkste bleek in de tijdrit, is natuurlijk geen verrassing. Maar enkele dagen voor het einde van de Vuelta draagt Dumoulin als toemaatje ook de leiderstrui.

  "Ik ben eerst en vooral heel blij met mijn prestatie in de tijdrit", reageerde de renner van Giant-Alpecin na zijn indrukwekkende race tegen de klok.

  "Ik voelde me heel goed en heb een sterke tijdrit gereden. Ik heb een droom gerealiseerd. Ik wil nu vooral genieten van deze overwinning en denk nog niet aan wat volgt. Ook de voorbije dagen ben ik niet bezig geweest met die leiderstrui."

  Hoe dan ook, Dumoulin begint als nummer 1 in het klassement aan de laatste vier etappes. "Ik heb die trui weer te pakken en wil mijn leidersplaats verdedigen tot in Madrid."

  "Dat is mogelijk, maar ik besef dat het heel zwaar zal worden. Ik vrees de komende etappes niet, maar ik weet dat ik het moeilijk zal krijgen. Astana zal alles doen om me uit het rood te fietsen. We moeten het rit per rit bekijken, maar deze Vuelta is nu al een succes."