• home
 • video
 • pas verschenen

  Appelmans: "Serena Williams is de beste aller tijden"

  Serena Williams staat op twee zeges van een Grand Slam.

  Serena Williams ligt nog altijd op koers om dit jaar alle vier de grandslamtoernooien te winnen. Ex-tennisster Sabine Appelmans is vol lof over de Amerikaanse. "Alleen de zenuwen kunnen haar nog in de weg staan van die vierde grandslamzege van het jaar", zegt Appelmans.

  Serena Williams klopte afgelopen nacht in de kwartfinales haar zus Venus. "Ik had wel verwacht dat Serena zou winnen, ze is gewoon de beste. Venus speelt wel haar beste tennis in jaren, maar ik was ervan overtuigd dat zij Serena niks in de weg zou leggen voor die Grand Slam. Die is zo belangrijk voor Serena, ze praat al sinds januari over niks anders", vertelt Sabine Appelmans in De Ochtend.

  "Ik denk dat het een mooie wedstrijd was omdat er niet zoveel stress bij kwam kijken. Ze wilden er gewoon allebei een leuke match van maken voor het publiek. En uiteindelijk heeft Serena gewonnen omdat het zo moest zijn."

  "Ik denk niet dat Venus haar zus heeft laten winnen. Venus heeft sinds 2008 geen grandslamtoernooi meer gewonnen. Ze heeft ook een auto-immuunziekte. Ze is al heel blij dat ze nog aan het tennissen is. Als ze al een kans had, dan was het gisteren wel. Maar ook Serena is de laatste jaren nog beter geworden. En er stonden ook andere dingen op het spel nu."

  "In de halve finales treft ze Roberta Vinci. Dat zal in principe geen probleem zijn. Alleen de zenuwen kunnen haar nog in de weg staan. Daar had ze op Roland Garros en Wimbledon toch ook wat last mee. En in de andere tabelhelft is er ook nog Azarenka. Die kan Serena kloppen, dat weet ze zelf ook. Ik verwacht een ongelooflijk spannende finale."

  "Of Serena de beste aller tijden is? Ik vind van wel, omdat ze zoveel betekend heeft voor het tennis. Zowel op de baan als ernaast. Samen met haar zus heeft ze ervoor gezorgd dat het powertennis naar boven kwam. Iedereen wil nu met heel veel kracht tennissen. Ook voor de vrouwensport in het algemeen heeft Serena heel veel betekend."