• home
 • video
 • pas verschenen

  Antonucci (16) tekent bij Ajax: "Hoop snel te mogen debuteren"

  Francesco Antonucci werd in juni 16 jaar.

  In mei raakte al bekend dat Francesco Antonucci Anderlecht zou ruilen voor Ajax. Gisteren zette de 16-jarige knaap zijn handtekening bij de Nederlandse topclub, tot juni 2018. "Ik ben heel blij", vertelt de middenvelder op de Ajax-site.

  Antonucci is de volgende in het rijtje van Belgische U16-internationals die naar het buitenland trekken. Zinho Vanheusden, Xian Emmers en Thibaud Verlinden gingen het Anderlecht-talent voor.

  Antonucci verlaat Anderlecht, omdat de Belgische club hem niet hetzelfde kan bieden als de Nederlandse: "Ik ben heel blij hier te mogen spelen. Ajax is een club met een mooie geschiedenis."

  "Bovendien heb ik hier veel perspectieven. De individuele aandacht die je hier krijgt van professionele coaches geeft veel vertrouwen. Ik hoop snel in het eerste van Ajax te mogen debuteren en mooie prijzen te winnen met de club."

  Wim Jonk, hoofd jeugdopleiding van Ajax, weet wat hij in huis haalt: "Francesco is een creatieve middenvelder die heel makkelijk passeert en daardoor een overtal kan creëren. Hij verkiest Ajax boven de gerenommeerde jeugdopleiding van Anderlecht en dat is een mooi compliment voor onze club, maar ook voor onze scouting die dit talent wist aan te trekken."