• home
 • video
 • pas verschenen

  Allyson Felix voor de Memorial: "Ik loop het liefst tegen de beste atletes"

  Felix (rechts) en Schippers (links) nemen het vrijdag tegen elkaar op.

  De Amerikaanse Allyson Felix (29) werd recent in Peking wereldkampioene op de 400 meter. Op de Memorial zal ze de 200 meter lopen, waar ze de wereldkampioene op die afstand, Dafne Schippers, tegenkomt. Voor het eerst dit jaar nemen de twee atletes het tegen elkaar op.

  Op het WK in Peking liep Felix alleen de 400 meter. "Ik wilde in eerste instantie de beide afstanden combineren, maar uiteindelijk koos ik in samenspraak met mijn coach om alleen de 400 meter te doen", opent Felix. Wat achteraf een juiste keuze is geweest want ze werd wereldkampioene in een scherpe tijd.

  In Brussel loopt Felix de 200 meter en treft ze met de Nederlandse Dafne Schippers de nieuwe wereldkampioene. De concurrente met Schippers schrikt haar niet af: "Ze zal de komende jaren een grote concurrente zijn, maar het is alleen maar goed dat er een nieuwe sterke generatie is."

  "Ik hou ervan om tegen de beste atletes te lopen, het zorgt ervoor dat je beter wordt. Bovendien heb ik in vorige races meestal gewonnen van Schippers", reageerde de Amerikaanse met een knipoog.

  Felix verdedigt haar leidersplaats in de Diamond Race op de 200 meter. Ze zal het dit jaar voor het eerst opnemen tegen Schippers in een rechtstreeks duel.

  Uiteraard was het Felix ook opgevallen dat er enorm snel werd gelopen op de 200 meter in Peking. "Ik had een snelle race verwacht, maar zo'n snelle tijden verbaasden me wel."

  Of daarmee bepaalde atletes verdacht zijn, wilde Felix niet gezegd hebben. "Ik focus enkel op mezelf. Ik weet wat ik ervoor heb moeten doen. Ik heb heel hard moeten werken om beetje bij beetje mijn tijden te verbeteren. Ik wil steeds het positieve zien. Bij ieder schandaal zet de sport een stapje achteruit."