• home
 • video
 • pas verschenen

  Adebayor niet meer gewenst bij Togolees elftal

  Adebayor in het shirt van Tottenham.

  Togolees bondcoach Tom Saintfiet is helemaal klaar met zijn aanvaller Emmanuel Adebayor (31). Na een zoveelste incident met de nationale ploeg heeft de Belg besloten hem niet meer op te roepen. "Als je een date hebt met een vrouw die geen positieve signalen stuurt, moet je op zoek naar een andere" zegt Saintfiet.

  Saintfiet heeft besloten om Emmanuel Adebayor niet meer op te roepen voor het nationale elftal. De Tottenham-spits was niet komen opdagen voor het duel tegen Djibouti.

  In juni had Adebayor nog twee keer gescoord in de 2-1 zege van zijn land tegen Liberia. Toen uitte hij duidelijk zijn ongenoegen met het feit dat hij geen aanvoerder was en dreigde ermee om niet te spelen tegen Djibouti. Woorden die hij omzette in daden.

  "Voor mij is het duidelijk dat hij een speler is die niet meer voor zijn land wil uitkomen" zegt Saintfiet (foto). "Het is niet de keuze van de speler tegen welke tegenstander hij wel of niet speelt", voegde hij er nog aan toe.

  Bij zijn club Tottenham speelt Adebayor ondertussen ook geen wedstrijden meer nadat een deal met een andere ploeg afsprong.

  Adebayor is een recidivist

  Het is niet de eerste keer dat Adebayor fratsen uithaalt bij de nationale ploeg. Zo werd hij in 2006 uit de selectie van de Afrika Cup gezet omwille van disciplinaire redenen. Vier jaar later kondigde hij zijn pensioen aan bij het nationale elftal, een beslissing waarop hij een jaar later al terugkwam.

  In 2013 besloot hij opnieuw om niet mee te spelen in de Afrika Cup. Uiteindelijk ging hij tóch mee naar het toernooi in Zuid-Afrika, maar uitte felle kritiek op toenmalig bondscoach Didier Six.

  Ook bij zijn clubs heeft Adebayor al heel wat kattenkwaad uitgehaald. Zo stal hij op zijn laatste dag bij Arsenal de schoenen van zijn ploegmaten, die daar niet mee opgezet waren.

  Toen hij met zijn toenmalige ploeg Manchester City scoorde tegen zijn ex-ploeg Arsenal in 2009, provoceerde hij de meegereisde Arsenal fans (zie beelden hieronder). Dit leverde hem een fikse boete op.

  Ook op training bij Manchester City maakte hij het te bont; zo vocht hij onder andere met ploegmaat Kolo Touré.