• home
 • video
 • pas verschenen

  Viviani pakt tweede spurtzege in Engeland, leider Vakoc valt

  Elia Viviani wint makkelijker dan in de eerste rit.

  Elia Viviani heeft na de eerste ook de derde rit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Italiaan van Sky won makkelijk de massaspurt, André Greipel kwam er niet aan te pas, Cavendish was achterop geraakt. Jens Debusschere was vijfde. Buiten de 3 km-grens was er een valpartij met leider Petr Vakoc. De Tsjech van Etixx-Quick Step is zijn trui kwijt aan de Spanjaard Juan José Lobato (Movistar), die vandaag net als gisteren tweede werd.

  Van de vlucht van de dag bleven er tot diep in de finale maar drie over: Farrar, Bialoblocki en Cronshaw hadden nog een minuut voor op 12 km, maar werden opgeslokt in de laatste 3 kilometer.

  Op 4 km van de streep werd de spurtvoorbereiding verstoord door een val, waarbij Vakoc betrokken was. Omdat het buiten de 3 km was, worden de tijdverschillen meegenomen.

  Cavendish en Gaviria werden opgehouden door de val, waarbij Vakoc de nagel van zijn wijsvinger kwijtspeelde. Hij liep ook een kleine vingerbreuk op.

  Lotto-Soudal (Greipel) en Sky (Viviani) verzetten het meeste werk in de achtervolging, ook Movistar (voor Lobato) mengde zich op het eind in de debatten, met nog een kasseistrook op anderhalve kilometer van de finish. Greipel had een goeie trein, maar speelde niet mee. Viviani won simpel, voor Lobato en Trentin. Lobato (foto) mocht het podium op als leider.

  Uitslag rit 3
  1.Elia Viviani216 km in 5u08'18"
  2.Juan José Lobatoz.t.
  3.Matteo Trentin (Ita) 
  4.Sondre Holst Enger (Noo) 
  5.Jens Debusschere 
  14.Zdenek Stybar (Tsj) 
  21.Edvald Boasson Hagen (Noo) 
  31.Xandro Meurisse 
  33.Dylan Teuns 
  34.Serge Pauwels 
  53.André Greipel (Dui)op 11"
  88.Mark Cavendish (GBr)2'51"
  Stand na rit 3
  1.Juan Jose Lobato (Spa)in 13u37'04"
  2.Edvald Boasson Hagen (Noo)op 10"
  3.Floris Gerts (Ned)12"
  4.Wouter Poels (Ned)13"
  5.Dylan van Baarle (Ned)z.t.
  9.Matteo Trentin (Ita)18"
  10.Serge Pauwels20"
  12.Zdenek Stybar (Tsj)22"
  13.Dylan Teunsz.t.
  14.Jens Debusscherez.t.