• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Marwijk en co. worden getrakteerd op bommetjes en vuurwerk: match gestopt

  De Maleisische fans maken het te bont tegen Saudi-Arabië: wedstrijd stopgezet.

  Bert van Marwijk zal zijn wenkbrauwen wel gefronst hebben op bezoek met Saudi-Arabië in Maleisië. Toen zijn team 1-2 voorkwam in een WK-kwalificatiematch gingen de poppetjes aan het dansen. Het veld werd bestookt met vuurwerk en bommetjes, Bengaals vuur zorgde voor een enorme rookontwikkeling. De scheidsrechter kon niet anders dan de partij stopzetten. Bekijk hieronder de beelden.

  Maleisië was in het Shah Alam-stadion 1-0 voorgekomen in de 70e minuut. Maar kort daarna maakte Saudi-Arabië 1-1 en 1-2. Waarop de vlam letterlijk in de pan sloeg. In deze vijandige sfeer weigerden de beide teams nog voort te spelen.

  Van Marwijk reageerde al kort bij Voetbal International: "Plots kwam er veel lawaai en werd er van alles op het veld gegooid. Ik hoorde wat geknal en zag wat rook en vuurwerk. Maar op een gegeven moment werden er gigantische vuurpijlen op onze dug-out en de tribune daarachter geschoten. Toen moesten we maken dat we wegkwamen. Doodsbang zijn we echter niet geweest."

  "Ik heb begrepen dat het een actie tegen de Maleisische bond was, niet tegen ons." Donderdag verloor Maleisië immer met 10-0 bij de Verenigde Arabische Emiraten.

  Enkele foto's en filmpje: