• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Keirsbulck fietst ook in 2016 voor Etixx-Quick Step

  Guillaume Van Keirsbulck op zijn favoriete terrein: kasseien.

  Het huwelijk tussen Etixx-Quick Step en Guillaume Van Keirsbulck krijgt ook in 2016 een vervolg. De ploeg van Patrick Lefevere geeft de 24-jarige West-Vlaming een contractverlenging van één jaar.

  "Ik ben erg blij met mijn contractverlenging", reageert Guillaume Van Keirsbulck, die al een tijdje aan de kant staat met blessureleed.

  "Ik heb in juni een moeilijke periode gehad, met twee operaties (aan zijn rug en zijn maag) kort na elkaar. De ploeg heeft mij altijd gesteund en ik heb hard gewerkt om er weer te staan."

  "Ik ben nu al in staat om tweeënhalf uur op de fiets te zitten. Alles gaat dus zoals gepland. Het zou mooi zijn als ik dit jaar nog een wedstrijd kon rijden. Misschien kan het eind september of begin oktober nog. We zullen zien wat mogelijk is."

  "Maar het belangrijkste is dat mijn fysieke problemen stilaan achter de rug zijn. Ik heb het vertrouwen van het team en ik kan niet wachten op volgend seizoen."

  Lefevere: "We weten dat Guillaume een harde werker is"

  Teammanager Patrick Lefevere beseft dat Guillaume Van Keirsbulck een moeilijk jaar achter de rug heeft. "Hij was goed begonnen aan het seizoen, maar dan kwamen zijn rugproblemen. De operaties waren nodig om problemen in de toekomst te vermijden."

  "We weten dat Guillaume een harde werker is en we hopen dan ook dat hij in 2016 zijn beste prestaties kan laten optekenen, zonder last te hebben van fysieke problemen."