• home
 • video
 • pas verschenen

  Speel zelf voor ref: Buzzer beater van Belgian Lions of niet?

  Oordeelt u zelf: is de bal hier al uit de handen van Lojeski?

  Was de tip-in waarmee Matt Lojeski de Belgian Lions een historische zege tegen Litouwen bezorgde binnen of buiten de tijd? De scheidsrechters hadden na de match minuten nodig om daarover een beslissing te nemen. Ex-Belgian Lion Tomas Van Den Spiegel twijfelt niet. "De korf is duidelijk te laat, maar dat vind ik absoluut niet erg."

  Ex-Belgian Lion en basketbalcommentator Tomas Van Den Spiegel was gisterenavond te gast in "De Afspraak" op Canvas. Daar liet hij er weinig twijfel over bestaan, eigenlijk hadden de Belgian Lions verlengingen moeten spelen tegen Litouwen.

  "We gaan er niet over malen, maar het was buiten tijd", zei Van Den Spiegel. "Ik vond de beelden erg duidelijk. Ik weet niet waarnaar de scheidsrechters aan het kijken waren. De bal moet uit zijn handen zijn, maar de lichtjes zijn al even aan. De korf is duidelijk te laat."

  Toch telde de tip-in van Lojeski. "Dat vind ik absoluut niet erg. Sowieso waren we zeker van een verlenging. Niets zegt dat de Belgen niet hadden kunnen winnen in de extra tijd."