• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant over WK-selectie: "Een rare situatie"

  Lotto-Soudal mag maar één renner leveren aan de Belgische WK-selectie. Ploegmanager Marc Sergeant vindt de keuzes van bondscoach Carlo Bomans opmerkelijk. Vooral de niet-selectie van Jürgen Roelandts kan op weinig begrip rekenen.

  "Ik heb de bondscoach enkele weken geleden nog gesproken. Hij vertelde me toen dat Roelandts toch nog iets moest laten zien. Dat begreep ik wel, want Jürgen was toen net ziek geweest. Maar na zijn vijfde plaats in Plouay dacht ik dat hij wel mee zou mogen naar het WK. Ik was verrast door zijn niet-selectie", vertelt Marc Sergeant aan Sporza.

  "Ik denk dat Jürgen alleen nog sterker zal worden vanaf nu. Hij is net nog op stage geweest naar Portugal en dinsdag vertrekt hij naar Canada. Ik hoop dat hij zich daar zal tonen. We rekenen ook op hem voor de ploegentijdrit op het WK."

  Wat had Roelandts kunnen betekenen voor de Belgen? "Ik ben er zeker van dat hij op het WK, net zoals in het verleden, een vertrouweling had kunnen zijn voor de Belgische ploeg. Jürgen heeft WK-ervaring en is ook altijd loyaal geweest in zijn inspanningen voor de ploeg. Ik vind het een rare situatie."

  De bondscoach selecteerde wel vier renners van Etixx-Quick Step. "Lotto-Soudal heeft zulke renners niet", argumenteerde Bomans. "Daar ben ik het niet mee eens", repliceert Sergeant. "Wij durven een koers ook open te breken. Het WK is een eendagskoers en de ploeg van Lefevere had vroeger altijd het overwicht in de kasseiklassiekers, maar dat is nu toch anders."

  Roelandts: "Moet me neerleggen bij de selectie"

  "Ik ben natuurlijk ontgoocheld dat ik er niet bij ben", zegt Jürgen Roelandts over zijn niet-selectie. "Als ik de ploeg bekijk, denk ik dat die vooral rond Tom Boonen gebouwd is, met drie renners van zijn eigen ploeg in steun."

  "De bondscoach rekent blijkbaar op een sprint, maar ook dan had ik een goeie laatste man kunnen zijn, denk ik. Maar hij ziet dat anders en daar moet ik mij dan bij neerleggen."

  "Ik heb in het verleden bewezen dat ik dat soort koersen aankan. Anderzijds, als ik zie wat Kris Boeckmans overkomt, kan ik mijn niet-selectie sneller plaatsen. Dan moet ik toch terugdenken aan mijn eigen lichamelijke leed."

  "Ik vertrek nu naar Canada. Half augustus heb ik een tiental dagen met mijn maag gesukkeld, maar mijn conditie zit in stijgende lijn. Dat heeft mijn vijfde plaats in Plouay aangetoond."