• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "We willen de fans geven wat ze verdienen"

  Yannick Ferrera neemt het roer over bij Standard.

  Standard probeert met Yannick Ferrera als nieuwe trainer de tegenvallende seizoensstart door te spoelen. "Ik kan enkel maar tevreden zijn over de uitdaging die me staat te wachten", zegt de nieuwe coach van Standard.

  Yannick Ferrera ruilt STVV in voor Standard en is erg blij met het gekregen vertrouwen van het Luikse bestuur. "Het gaat snel voor mij, normaal speel je nog op je 34e. Het is dan ook een droom dat ik nu al coach kan worden bij een van de Belgische topclubs. Ik kan enkel maar tevreden zijn over de uitdaging die me te wachten staat."

  Ferrera heeft wel meteen werk, want Standard is erg slap aan het seizoen begonnen. "Als je kijkt naar het potentieel bij de spelers, de fans, de club en de accommodatie, dan kan Standard beter doen dan 7 punten uit 6 matchen", stelt Ferrera.

  Het dieptepunt was de 7-1-nederlaag bij Club. "Als je ziek bent, neem je medicatie en gaat het beter. Ik hoop dat ik de juiste medicatie heb. We doen er alles aan om zo snel mogelijk klaar te zijn en willen de fans geven wat ze verdienen."

  "Als je een topniveau wil bereiken, dan moet je wel elke dag keihard werken. Iedereen moet hetzelfde willen. Als iedereen in dezelfde richting kijkt, dan kunnen we met dit potentieel iets doen."

  "De eerste ambitie is om volgend weekend tegen Lokeren te winnen. En dan zijn er ook ambities op langere termijn. Een seizoen bij Standard is mislukt zonder Play-off I. En eens je daarin bent, mag je dromen, kijk maar naar Gent."

  Waarom verliet Ferrera STVV waar alles op wieltjes liep voor het woelige Sclessin? "Ik heb hoge ambities en weet wel dat het niet makkelijk is hier. Maar de sportieve ambities hier zijn wel hoger en zo'n kans moet je met beide handen grijpen."

  "Ik begrijp de STVV-fans die vinden dat ik de verkeerde keuze maak. Velen denken wel dat ik het verdien en zijn niet tegen mijn vertrek. Sowieso wil ik hen bedanken voor mooie jaren."

  Lawarée: "Spelers hebben het niet meer voor het zeggen"

  Sportief directeur Axel Lawarée heeft voor de aanstelling van de nieuwe coach geen raad gevraagd aan de spelersgroep. Bij het ontslag van Muslin deed de club dat nog wel.

  "We willen tonen aan de spelers dat zij het voortaan niet meer voor het zeggen hebben op de club", zei Lawarée op de voorstelling van Ferrera.

  "Er zijn nog spelers bij de club waarvan de mentaliteit niet overeenstemt met die van Standard. Als er voor de start van de wintermercato geen verbetering is, zullen ze moeten vertrekken."

  Na vier trainerswissels wil Lawarée werken op de lange termijn: "Standard heeft Ferrera gehaald voor zijn kennis van het Belgische voetbal, zijn tactische kwaliteiten en zijn uitstekende communicatievaardigheden in meerdere talen."

  Interview met Yannick Ferrera (Frans):