• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse parket vervolgt bestuurder dodelijk ongeval Malanda

  Malanda in het shirt van Zulte Waregem.

  Acht maanden nadat Junior Malanda het leven liet bij een auto-ongeluk, maakt het Openbaar Ministerie van Bielefeld vandaag bekend dat Anthony D'Alberto vervolgd zal worden wegens onvrijwillige doodslag. De uitspraak wordt eind dit jaar verwacht.

  Op 10 januari 2015 werd Malanda op de A2 nabij het Duitse Porta Westfalica uit de wagen geslingerd. Hij was op slag dood. D'Alberto, nu aan de slag bij het B-elftal van het Portugese Braga, wordt ervan beschuldigd te snel te hebben gereden bij gevaarlijke weersomstandigheden. 

  De wagen zou volgens vaststellingen ruim 120 kilometer per uur hebben gereden, waar op dat moment de maximale toegestane snelheid slechts 80 kilometer per uur bedroeg.

  Malanda droeg op het moment van het ongeluk geen veiligheidsgordel volgens de politie van Bielefeld. D'Alberto en een andere inzittende kwamen er lichtgewond van af.

  De uitspraak in het onderzoek wordt pas ten vroegste verwacht tegen het einde van het jaar. De resultaten van een medisch-technisch rapport worden immers afgewacht. De vraag wordt nog gesteld of Malanda het ongeval zou hebben overleefd indien hij wel een veiligheidsgordel droeg. Zo willen de rechters nagaan in hoeverre de beschuldigde bestuurder nalatig is geweest.