• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen tekent bij: "Etixx-Quick Step is meer dan team voor mij"

  Tom Boonen won al meer dan 100 keer voor het team van Patrick Lefevere.

  Tom Boonen heeft zoals verwacht zijn contract bij Etixx-Quick Step met een jaar verlengd. "Tom is de enige renner die sinds de opstart van het team in 2003 bij ons is gebleven", zegt teammanager Patrick Lefevere. Boonen zelf is heel blij: "Het was niet moeilijk om tot een akkoord te komen met Patrick." Na 2016 stopt Boonen als renner, maar wil hij graag bij het team blijven.

  Vanaf het begin was duidelijk dat blijven voor Boonen de eerste optie was, maar de contractverlenging heeft toch zijn tijd geduurd.

  "Ik ben heel blij om een extra jaar te kunnen blijven", legt Boonen uit in een persbericht. "Ik bracht hier bijna mijn hele profcarrière door. Het is fijn dat ik van het team de kans kreeg om er nog een jaar bij te doen."

  "Ik denk dat ik mijn sport als renner nog iets kan bijbrengen. Ik ben trots dat dat bij mijn team kan. Het team is eigenlijk meer dan een team voor mij. Deze groep is speciaal, omdat we elk jaar konden groeien, waarbij toch een familiale sfeer behouden werd."

  "In een sport waarin vaak verhuisd en veranderd wordt, kon Patrick een geweldige groep mensen samenhouden. Dat is belangrijk als je samen vaak onderweg bent. Etixx-Quick Step is een van de beste organisaties ter wereld."

  "Ik wil de teamleiding bedanken voor hun vertrouwen in mij. Ik heb nog wat doelen. Ik voel me goed en sterk. De volgende weken zijn belangrijk voor mij. Ik ben supergemotiveerd voor het einde van het seizoen."

  "Daarna focus ik op 2016. Er zijn nog een aantal dingen die ik wil bereiken. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar op mijn leeftijd is het leuk om ook de jongere renners iets te leren. Ik wil mijn ervaring doorgeven."

  Lefevere: "Willen met Boonen laatste doelen najagen"

  Ook voor Patrick Lefevere is de verlenging van zijn kopman van vele jaren speciaal: "Hij is de enige die sinds de start van ons team in 2003 bij ons gebleven is."

  "We kenden geweldige momenten. We zaten onlangs samen om de toekomst te bekijken. Hij legde ons zijn doelen en verwachtingen voor volgend seizoen uit. We respecteren zijn doelstellingen en gezien zijn palmares en bijdrage aan de sport, vonden we het de juiste beslissing om samen met hem die laatste doelen na te jagen."

  "Tom is een voorbeeld van professionalisme. Dit is een belangrijke factor voor volgend jaar, want het team zal flink veranderen met een pak nieuwe, jonge jongens die erbij komen. Boonen kan daarbij zijn steentje bijdragen."