• home
 • video
 • pas verschenen

  Assistent O'Loughlin coacht STVV, Benni McCarthy wordt T2

  O'Loughlin en McCarthy krijgen STVV in handen.

  STVV heeft de Noord-Ier Chris O'Loughlin aangesteld als nieuwe coach. O'Loughlin was de assistent van Yannick Ferrera, die weggeplukt werd door Standard. Als eerste daad haalde hij een ronkende naam als T2: de Zuid-Afrikaan Benni McCarthy, de all-time topschutter van Zuid-Afrika.

  Bormans: "Fundamenten behouden"

  Voor STVV was het belangrijk om op de ingeslagen weg door te gaan. "We verloren het hoofd van onze technische staf door het vertrek van Ferrera, maar niet de fundamenten", legt manager Philippe Bormans uit.

  "Yannick Ferrera kwam hier met een verhaal en mensen rond zich en we zijn blij dat we die hier konden houden. Daarom wordt Chris O'Loughlin onze T1."

  "Onze spelers hebben weinig ervaring en daarom is zijn assistent iemand die op het hoogste niveau gespeeld heeft, met WK's en een Champions League-finale. Zo kwamen we bij Benni McCarthy uit."

  "Over het vertrek van Ferrera wil ik nog kwijt dat we begrip hebben voor zijn beslissing, maar de communicatie kon beter. Hij heeft het heel laat gezegd. Wij waren echt niet op de hoogte", besluit de manager.

  O'Loughlin: "Eer om project voort te zetten"

  De 37-jarige Chris O'Loughlin schuift dus door bij STVV. "Het is een eer om het project voort te zetten. Ik kijk uit naar de uitdaging", zegt hij.

  "De spelers zullen mijn persoonlijkheid als T1 nu leren kennen. Hoofdcoach zijn is niet nieuw voor mij, maar ik ben blij dat ik hier deze stap kan zetten."

  "Of Yannick me wilde meenemen naar Standard? Het is mijn keuze om hier te blijven en deze kans te grijpen. Ik ben passioneel over STVV. Ik zal Yannick wel altijd dankbaar zijn voor de kans die hij me hier gaf."

  Gaat hij veel veranderen? "Neen, ik wil de lijn doortrekken en het project voortzetten."

  Met Benni McCarthy tovert hij een wit konijn uit zijn hoed als T2. "Ik ben opgegroeid in Capetown in Zuid-Afrika, en Benni ook. We kennen elkaar al lang en hij was hier al eens om met onze spitsen te werken. Hij kan ons veel bijbrengen."

  McCarthy: "Waarom geen kampioen worden?"

  Benni McCarthy is een opvallende keuze als assistent-coach. De Zuid-Afrikaan speelde 80 keer voor zijn land en is recordhouder met 34 goals. Hij haalde de Champions League-finale met Porto en speelde ook nog bij Ajax, Celta Vigo, Blackburn en West Ham.

  Hij brengt dus bakken voetbalervaring mee. "Ik kwam ook als jonge speler aan in een vreemd land en hopelijk kan ik hier nu jongeren helpen."

  "Ik was wel geschokt toen Chris me belde. Ik verwachtte deze kans niet, maar ben blij met het vertrouwen van Chris. Bij Porto had ik als speler met Mourinho een jonge coach, ik wil Chris graag in dezelfde richting duwen."

  "Wat mijn ambitie met STVV is? Misschien verklaren ze me gek, maar waarom zouden we geen kampioen kunnen worden dit jaar of volgend jaar. Dat was in tweede al gelukt en STVV heeft goeie spelers, en nu ook een goeie staf."

  Persvoorstelling van de staf bij STVV

  Uitblinker McCarthy scoort twee keer voor Porto tegen Manchester United (2004)

  McCarthy scoort voor Porto tegen Chelsea (2004)

  McCarthy scoort voor Porto tegen CSKA Moskou (2004)

  McCarthy scoort voor Porto tegen Inter Milaan (2005)

  McCarthy scoort voor Porto tegen Chelsea (2004)