• home
 • video
 • pas verschenen

  AS Roma veilt truitjes om vluchtelingen te helpen

  Onder andere het truitje van Francesco Totti zal geveild worden.

  De Italiaanse topclub AS Roma gaat de truitjes van drie van zijn sterspelers (Francesco Totti, Edin Dzeko en Miralem Pjanic) veilen om geld in te zamelen voor vluchtelingen. Het initiatief kadert in het project "Football Cares" dat de club zelf heeft opgericht.

  Het shirt van Totti is datgene waarmee hij vorig seizoen scoorde in de Champions League -wedstrijd in en tegen CSKA Moskou (1-1). De truitjes van Dzeko en Pjanic werden gedragen tijdens de wedstrijd AS Roma - Juventus van vorige week. De twee Bosniërs scoorden in dat duel (2-1 winst voor AS Roma).

  De biedingen zjin open tot vrijdag op de website www.charitystars.com. Samen met de actie kondigt AS Roma ook de lancering van het initiatief "Football Cares" aan.

  Het ingezamelde geld zal gaan naar het Commissariaat voor de vluchtelingen en de staatlozen, het Rode Kruis en non-gouvernementele organisaties als Save The Children en het International Rescue Committee.

  "Voetbal heeft de macht om miljoenen mensen te raken en met ons project "Football Cares" kunnen we iets veranderen. Het maakt niet uit als de individuele donaties klein zijn", legt de Italiaanse club uit in een communiqué.

  James Palotta, de voorzitter van AS Roma, deed zelf al een aanzienlijke donatie. De supporters kunnen een donatie doen via het platform www.justgiving.com.

  AS Roma is niet de eerste club die een bijdrage wil leveren aan het vluchtelingenprobleem. Ook Real Madrid en Bayern München lieten eerder al hun goed hart zien.