• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermoeide Bolt stuurt zijn kat naar Memorial

  Usain Bolt is vrijdag niet te zien in het Koning Boudewijnstadion.

  De Memorial Van Damme ziet zijn grote publiekstrekker afhaken. Usain Bolt is te vermoeid en laat verstek gaan voor de laatste Diamond League-meeting van het jaar, nu vrijdag is het Koning Boudewijnstadion.

  Usain Bolt kende een moeilijke aanloop naar de zomer, maar was op het voorbije WK in Peking wel op de afspraak. De Jamaicaan verlengde zijn wereldtitels op de 100 meter en de 200 meter en won met de aflossingsploeg ook goud op de 4x100 meter.

  Maar blijkbaar heeft Usain Bolt in China diep in zijn krachtenarsenaal moeten tasten, want de Jamaicaan is uitgeput teruggekeerd van het WK. De sprintkoning heeft dan maar meteen beslist om een punt te zetten achter zijn seizoen.

  Dat betekent uiteraard ook dat Bolt vrijdag niet te zien zal zijn in het Koning Boudewijnstadion tijdens de Memorial Van Damme. De Jamaicaan zou er normaal gezien deelnemen aan de 200 meter. Door het forfait van Bolt zal vicewereldkampioen Justin Gatlin zowel de 100 meter als de 200 meter lopen.

  Meert: "Fantastische deelnemersveld is troost"

  Organisator Wilfried Meert was teleurgesteld. "Het was ook voor mij een verassing dat hij niet kwam. De details van zijn komst waren al afgesproken en er was al beslist in welk baan hij zou lopen. Zijn verstek was een ijskoude douche."

  "Hij voelt zich leeg en wil geen risico lopen met het oog op Rio volgend jaar. Het WK heeft hem ook veel meer energie gekost, mentaal en fysiek, dan hij ooit zal willen toegeven."

  "Bovendien had hij vorige week eindeloos veel commerciële verplichtingen en trainde hij geen meter. Hij weet ook dat het deelnemersveld hier heel sterk is en ik heb het gevoel dat hij een nederlaag wil vermijden."

  "Maar ik troost mij snel met de gedachte dat we een fantastisch deelnemersveld bij elkaar hebben. Als we zoals aangekondigd goed weer hebben, zullen we vele sterke prestaties zien. Ik ben ervan overtuigd dat na tien minuten niemand nog aan Bolt zal denken."

  "Justin Gatlin wil zijn dubbele topprestatie van vorig jaar herhalen op de 100 en 200 meter en het is ook uitkijken naar de 200 meter bij de vrouwen. Schippers was de openbaring van Peking met haar titel en we spelen ze uit tegen Felix die de 400 meter won. Dat wordt een topnummer."

  Tweets