• home
 • video
 • pas verschenen

  Vande Broek: "Tigers spelen beter dan 2 jaar geleden"

  De Yellow Tigers stomen zich klaar voor het EK.

  De Yellow Tigers zijn volop bezig met de voorbereiding op het EK in eigen land en Nederland. Zo werd er vrijdag, zaterdag en zondag drie keer verloren van Turkije. "Top 8 op het EK is een realistische doelstelling", wil Gert Vande Broek de lat niet te hoog leggen.

  Twee jaar geleden omarmde de Belgische sportwereld de Yellow Tigers na hun onverwachte bronzen medaille op het EK. In eigen land zijn de verwachtingen van het publiek groot.

  "Om brons te behalen hebben we toen twee keer moeten stunten: tegen Italië en tegen Servië", zegt bondscoach Gert Vande Broek. "Dat doe je niet elke dag."

  "We hebben opnieuw hoge ambities, we willen absoluut in de top 8 eindigen. Dat is gezien onze plaats op de wereldranglijst een gezonde ambitie. Diep in ons binnenste willen we stunten en dat betekent voor mij beter doen dan onze ranking."

  "We zijn in drie jaar tijd van plaats 43 naar plaats 13 op de wereldranglijst gestegen, maar dat kan niet eindeloos blijven duren. We willen nu eerst stabiliteit in de ploeg krijgen en jongeren inpassen om de basis te verbreden."

  "Ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg beter speelt dan twee jaar geleden en dat is voor mij het ijkpunt: hoe we spelen en hoe stabiel we zijn. Op dat vlak hebben we zeker vooruitgang geboekt, ook dankzij de topmatchen die we in de World Grand Prix hebben afgewerkt."

  "We zullen klaar zijn voor het EK"

  In de oefenwedstrijden tegen Turkije hadden de Belgische volleybalvrouwen het lastig. "Ik kan niet echt tevreden zijn met die nederlagen, maar ik wil dit ook niet dramatiseren. Turkije is een van de favorieten op het EK."

  "Maar we hebben bewust gekozen voor een sterke tegenstander om geconfronteerd te worden met onze zwakke punten. Deze ervaring moet voldoende motivatie zijn voor mijn ploeg om hard te werken op training aan die zwakke punten."

  "We hebben de afgelopen weken hard gewerkt en zullen dat de komende weken ook nog doen. We zullen klaar zijn voor het EK. Winnen van Turkije op het EK zou een verrassing zijn, verliezen niet."