• home
 • video
 • pas verschenen

  Spaghetti bolognaise telt Luxemburg uit

  Chanot (Kortrijk) speelt voor Luxemburg.

  16 spelers van de nationale voetbalploeg van Luxemburg zijn ziek geworden na een pastamaaltijd. Hun EK-kwalificatiematch tegen Wit-Rusland komt zelfs in het gedrang.

  Luxemburg boekte zaterdag een uitzonderlijke overwinning, 1-0 tegen Macedonië. Dat ze een kater hadden moeten uitzieken, hadden we nog begrepen, maar ze hadden meer pech.

  De spelers waren al afgereisd naar Minsk in Wit-Rusland voor de volgende interland en daar liep het fout met een maaltijd om de koolhydraten bij te vullen: ze werden ziek na een spaghetti bolognaise.

  "De spelers klaagden zondagavond allemaal over maagproblemen nadat ze een spaghetti gegeten hadden in het teamhotel. De bolognaisesaus was wellicht de boosdoener", klinkt het bij de Luxemburgers.

  De Luxemburgse bond vroeg ondertussen al om de match van dinsdag tegen Wit-Rusland uit te stellen. In groep C zijn beide landen trouwens al uitgeteld voor de barrages. Bij Luxemburg spelen met Maxime Chanot (Kortrijk) en Laurent Jans (Waasland-Beveren) twee spelers uit de Belgische competitie.