• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontdek de WK-selectie van Michel Wuyts en José De Cauwer

  De negenkoppige selectie van Wuyts en De Cauwer.

  Bondscoach Carlo Bomans geeft om 15.30u de Belgische selectie vrij voor het WK in Richmond. Wie zouden de Sporza-commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer selecteren? "Het was een zware denkoefening", benadrukt Michel Wuyts. "We moeten vooral sterk staan in de breedte en zo lang mogelijk verschillende speerpunten overhouden voor in de finale."
  De negen van Wuyts en De Cauwer
  kopmannenPhilippe GilbertBMC
   Greg Van AvermaetBMC
   Tom BoonenEtixx-Quick Step
  vrjie pionSep VanmarckeLotto-Jumbo
  vroege vogelsTiesj BenootLotto-Soudal
   Jürgen RoelandtsLotto-Soudal
  crisismanagersJens KeukeleireOrica
   Stijn VandenberghEtixx-Quick Step
  negende manYves LampaertEtixx-Quick Step

  2 kopmannen en 1 kapitein

  "Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zijn de uitgesproken kopmannen. De rol van ploegkapitein zouden we geven aan Tom Boonen. Hij kruipt dan in de de huid van de motivator en organisator in de Belgische selectie."

  1 vrije pion

  "Sep Vanmarcke is de geknipte man om in de selectie een vrije rol te vertolken. Hij moet zich zo lang mogelijk sparen tot de finale rondes. Tim Wellens zou ook die functie kunnen vervullen, maar hij past voor het WK en zet alles op Lombardije."

  2 vroege vogels

  "Tiesj Benoot en Jürgen Roelandts zouden we al vrij vroeg in de wedstrijd inzetten. Dat heeft ook te maken met de factor-Greipel. Als de Duitser meespeelt in de finale, vermijd je zo dat de Lotto-ploeggeest bij Benoot en Roelandts plots de kop komt opsteken."

  2 knechten voor in crisissituaties

  "Op een WK heb je ook twee renners nodig om een scheve situatie recht te zetten. Jens Keukeleire en Stijn Vandenbergh zijn daarvoor momenteel de geschikte mannen. Keukeleire heeft wat gas teruggenomen in de Vuelta, omdat hij misschien vernomen heeft van Carlo Bomans dat hij zich rustig moet houden voor Richmond."

  De negende man

  "Als negende man kiezen we voor Yves Lampaert. Edward Theuns valt dus net uit de boot, omdat Lampaert meer body heeft over die afstand. Het blijft wel jammer dat Björn Leukemans zijn plaats in de selectie afstaat."