• home
 • video
 • pas verschenen

  Mboyo mag 5 jaar niet met auto rijden

  Ilombe Mobyo (ex-Genk) reed te snel en zonder rijbewijs.

  De politierechter van Leuven heeft voetballer Ilombe Mboyo veroordeeld voor rijden met overdreven snelheid en rijden zonder rijbewijs. De straf is zwaar omdat het niet de eerste keer is: 5 jaar rijverbod en 9.000 euro boete.

  Mboyo werd op 3 mei 2014 geflitst op de E314 in Rotselaar met een snelheid van 175 km/u. De wispelturige speler, toen Racing Genk, nu Sion, bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. En dat voor de tweede keer in drie jaar. Daar tilde de rechter zwaar aan.

  Voor de snelheidsovertreding kreeg hij een maand rijverbod en 3.000 euro boete. Voor het rijden zonder rijbewijs kwam daar 5 jaar rijverbod en 6.000 euro boete bij. De voormalige Rode Duivel was zelf niet aanwezig in de rechtbank.