• home
 • video
 • pas verschenen

  Iraanse voetbalbond roept spelers met tatoeages op het matje

  De tatoeages van Dejagah zijn duidelijk zichtbaar.

  De Iraanse internationals Ashkan Dejagah (29) en Sardar Azmoun (20) moeten zich verantwoorden voor de ethische commissie van de Iraanse voetbalbond (FFI). Volgens die commissie zouden hun tatoeages in strijd zijn met de islamitische waarden.

  Ashkan Dejagah, speler van het Qatarese Al-Arabi, en Sardar Azmoun, die voor het Russische FK Rostov uitkomt, moeten na de WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag tegen India uitleg geven aan de ethische commissie van de Iraanse voetbalbond.

  De baas van de commissie zou al verklaard hebben dat de twee spelers in de toekomst altijd zouden moeten spelen in shirts met lange mouwen.

  Bondscoach Carlos Queiroz zit behoorlijk verveeld met de zaak. Dejagah vervult immers een sleutelrol in zijn ploeg, die zich hoopt te plaatsen voor het WK in 2018 in Rusland.

  De ethische commissie verwerpt tatoeages en extravagante kapsels als "een invasie van westerse invloeden" en niet conform aan de traditionele islamitische waarden.

  De in Duitsland opgegroeide Dejagah zat in topploegen als Hertha Berlijn, VfL Wolfsburg en Fulham waar tatoeages geen bezwaar vormden. Maar volgens de Iraanse voetbalbond mogen spelers van de nationale ploeg geen westerse symbolen dragen.