• home
 • video
 • pas verschenen

  Hodgson: "Welbeck baart me zorgen"

  Danny Welbeck speelde al sinds maart niet voor Engeland.

  Door een nieuwe operatie moet Danny Welbeck vrezen voor zijn EK. Bondscoach Roy Hodgson hoopt dat de aanvaller sneller terug kan keren. "Ik hoor dat hij zes maanden moet revalideren, maar hopelijk kan hij er sneller weer staan."

  Engeland wist zich afgelopen weekend als eerste land te plaatsen voor het EK in Frankrijk. Toch zit bondscoach Roy Hodgson met kopzorgen.

  Arsenal-spits Danny Welbeck werd vorige week geopereerd aan zijn knie en moet wellicht zes maanden revalideren. Hierdoor komt zijn deelname aan het EK in gevaar.

  "Welbeck is een probleemgeval", zegt Hodgson. "Ik kan al sinds maart geen beroep doen op hem en nu hoor ik dat hij nog eens zes maanden out is. Ik hoop dat Danny toch wat sneller herstelt, zodat hij er snel weer zal staan."

  Welbeck zit een beetje in hetzelfde schuitje als Liverpool-spits Daniel Sturridge. "Ook Daniel speelde al een jaar niet voor Engeland. Ik denk vaak aan hen, want het zijn topspelers en ze deden het altijd goed in de nationale ploeg."

  "Daarom is het ook belangrijk dat er spelers als een Vardy, Kane en Walcott opstaan, zodat we niet eeuwig blijven stilstaan bij de spelers die er niet bij zijn", besluit Hodgson.