• home
 • video
 • pas verschenen

  Casteels: "We hebben een beetje geschiedenis geschreven"

  Eddy Casteels stunt met de Belgian Lions.

  Springend en dansend hebben de Belgian Lions de stuntzege tegen Litouwen gevierd op het EK. Bondscoach Eddy Casteels bleef koel, maar was tevreden. "Alles wat in onze identiteit zit, hebben we op het parket gebracht vandaag. Zo moeten wij spelen."

  De zege tegen Litouwen is voor Casteels vooral het resultaat van een sterke ploegprestatie. "Ik ben heel gelukkig, meer kan ik niet zeggen", zei Casteels aan Sporza.

  "Je kan niet elke week van Litouwen winnen, dit is een beetje geschiedenis schrijven. Waarom het vandaag kon? "Attitude, motivatie en enthousiasme. Alles wat in onze identiteit zit, hebben we op het parket gebracht vandaag. Zo moeten wij spelen."

  "Nog belangrijker is dat de spelers ook zelf zijn beginnen geloven in die manier van spelen. Dan kunnen we elke tegenstander aan. Ik denk dat we goed bezig zijn en de lijn moeten doortrekken naar de volgende matchen."

  Dankzij de onverwachte zege tegen Litouwen hebben de Belgische basketbalmannen een grote stap gezet richting de volgende ronde. "Ik had gerekend op twee overwinningen na drie matchen, want ik dacht dat we tegen Letland zouden kunnen verrassen. De verrassing valt nu van een andere boom. Maar morgen is deze zege vergeten, want iedereen kan winnen of verliezen van iedereen."

  Lojeski: "Gelukkig kon ik mijn vingers nog tegen de bal zetten"

  Matt Lojeski was een van de uitblinkers voor België en zorgde ook voor de beslissende twee punten. Toch reageerde ook hij opvallend rustig na de match. "Ik ben altijd kalm", zei Lojeski. "Dit was een goeie match van de ploeg en van mezelf. Het is ook een grote stap richting de volgende ronde."

  "Hoe dat laatste punt tot stand kwam? Ik keek naar de klok en zag dat er nog 4 of 5 seconden waren. Ik riep naar Van Rossom dat hij moest gaan, maar ik wist dat het door de snelheid en de verdedigers niet makkelijk zou zijn om te scoren. Dus volgde ik de actie. Gelukkig kon ik mijn vingers nog tegen de bal zetten."

  "We verdienen deze overwinning. In tweede en derde quarter waren we het betere team. Als we goed spelen kunnen we concurreren met veel andere teams."