• home
 • video
 • pas verschenen

  Casteels is basisplaats bij Wolfsburg kwijt

  Casteels vervulde een heldenrol in de Duitse Supercup.

  Ondanks de goede prestaties is onze landgenoot Koen Casteels niet langer de nummer 1 bij het Duitse Wolfsburg. Diego Benaglio is weer helemaal fit na een periode van blessureleed en krijgt weer de voorkeur van trainer Hecking.

  Zondag tegen Ingolstadt zal Koen Casteels opnieuw genoegen moeten nemen met een plaats op de invallersbank. De Zwitser Diego Benaglio (31) zal terug tussen de palen staan. Hij is weer volledig fit verklaard nadat hij het begin van het seizoen had gemist vanwege een rugblessure.

  Afgelopen zaterdag speelde Benaglio bij de U23 van Wolfsburg de volle 90 minuten en lijkt dit tegen Ingolstadt op zondag over te mogen doen.

  Koen Casteels werd in de winterstop van vorig seizoen aangetrokken door Wolfsburg van Hoffenheim en werd onmiddellijk weer verhuurd aan Werder Bremen.

  Casteels had nochtans een zeer sterk seizoensbegin gekeept met als exponent de Duitse supercup, waarin hij in de strafschoppenreeks tegen Bayern München een penalty van Xabi Alonso stopte.

  Coach Dieter Hecking is tevreden over de prestaties van Casteels en looft zijn positieve ingesteldheid: "Hij heeft zeer goed werk geleverd. Hij deed exact wat we van hem verwachtten."

  Wolfsburg startte het seizoen met zeven op negen en staat daarmee voorlopig op de derde plaats.