• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Vier kopmannen op het WK is te veel"

  Tom Boonen heeft een goed weekend achter de rug.

  Tom Boonen heeft een goed weekend achter de rug en trekt met ambitie naar het WK in Richmond. Tien jaar na Madrid 2005 droomt hij van nieuw succes. Maar hij is niet de enige Belgische speerpunt. In Sportweekend heeft de sterkhouder van Etixx-Quick Step het over de nabije en de verdere toekomst, zo goed als zeker bij dezelfde ploeg. "Ik wil mij nog een jaar gooien en niet nadenken over wat na mijn carrière."

  Boonen eindigde zowel in de Brussels Cycling Classic als in de GP Fourmies op het podium. Met de conditie zit het dus wel goed.

  Op 27 september in Richmond vindt Boonen een parcours op zijn maat. Maar ook Van Avermaet, Gilbert en Vanmarcke vinden dat. "Vier kopmannen is te veel", beseft Boonen. 

  "In een goed scenario moet je met een A- en een B-plan starten. Dat wil zeggen met één kopman in plan A en een eventuele tweede kopman in plan B."

  "Maar plan A bestaat nog niet op dit moment. Dat is nog niet aan de orde. We zijn nog niet ter plaatse en zullen zien wat er deze week nog gebeurt met de renners."

  "Wil tijdens laatste jaar niet nadenken over na mijn carrière"

  Volgend seizoen wordt het laatste jaar van Boonen als renner. Een contractverlenging bij Etixx--Quick Step hangt in de lucht, maar is nog altijd niet getekend.

  "Het eergevoel speelt om mijn carrière af te sluiten waar ik ze eigenlijk bijna begonnen ben, als we dat jaartje US Postal vergeten. Dan zal het een hele mooie trip geweest zijn die we samen meegemaakt hebben."

  "Het is een beetje wikken en wegen geweest voor iedereen, maar het ziet er op dit moment heel goed uit."

  Ook na zijn actieve loopbaan wil Boonen bij het team blijven, maar hij wil nog niet nadenken over wat hij dan gaat doen. "Ik wil me graag concentreren op het renner zijn. En niet te veel stilstaan bij de toekomst, omdat dat toch een beetje verlammend kan werken."

  "Dat heb ik bij een aantal collega's gezien als er al te veel duidelijkheid is over wat er erna komt. Dan willen ze dat soms al wat rapper. Dat probeer ik te voorkomen. Ik wil me echt wel nog eens een jaar gooien."

  Vanmarcke: "Doe mij plan B maar"

  Sep Vanmarcke kijkt uit naar het wereldkampioenschap wielrennen in Richmond. "De laatste weken gaat het echt goed", zegt de kasseispecialist, die liever met meer dan een kopman aan de start staat in de Verenigde Staten. "Dan maak ik ook kans."

  "Als we voor een kopman rijden, is Greg Van Avermaet de terechte man. Hij is de grootste zekerheid."