• home
 • video
 • pas verschenen

  "We tellen niet meer mee. Het land walgt van Oranje"

  Het Nederlands elftal krijgt het hard te verduren in de kranten.

  De Nederlandse pers is snoeihard na de nederlaag van Oranje in Turkije. Onze noorderburen vrezen voor een zomer zonder EK in 2016. Een greep uit de commentaren.

  Volkskrant: "Gibraltar, Malta, San Marino, Andorra... en Nederland"

  "Oranje is verworden tot een flets, afstotend elftal met een bondscoach die, zeker voor een deel van de publieke opinie, al voor de uitgang staat terwijl hij - via de achterdeur - net binnen is. (...) Het is allemaal van een ontluisterende onbezonnenheid, om en ook op het veld. Want daar heerst een flagrant gebrek aan kwaliteit, aan fitheid, aan tempo, aan teamverband, aan lef. Zelfs bij een dikke achterstand volhardden sommigen in dat eeuwige balletje breed en achteruit, het spel dat van het Nederlandse voetbal een bijna archaïsch tijdverdrijf heeft gemaakt, een soort bezigheidstherapie."

  AD: "We tellen niet meer mee. Het land walgt van Oranje"

  "Dit EK niet halen, met nota bene 24 deelnemende teams, in een poule met louter B-landen: je verzint het niet. En wie een blik werpt op de loodzware WK-kwalificatiepoule: het einde is nog niet in zicht. Het Nederlands elftal hangt zowaar nog aan een zijden draadje, maar om het ravijn te overleven, is een wonder nodig."

  De Telegraaf: "Wat een blamage"

  "Het vertrouwen in Blinds brigade is tot het nulpunt gedaald. Steeds meer wordt duidelijk dat het vertrek van Guus Hiddink en de komst van Blind lood om oud ijzer is."

  "Bij de bekendmaking door de UEFA dat vanaf 2016 maar liefst 24 van de 53 landen zich voor het EK plaatsen, proestte ieder het uit. Zeker nadat Oranje voor de kwalificatiereeks in een poule met zwakke broeders werd geplaatst. IJsland, Tsjechië en Turkije bleken helemaal niet zo zwak."