• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Dit was een van onze slechtste prestaties"

  "Ik had 7 à 8 spelers kunnen vervangen", zegt Marc Wilmots.

  De Rode Duivels hebben de drie punten mee gegraaid op Cyprus, maar over het spelniveau van de Belgen valt veel te vertellen. Bondscoach Marc Wilmots beseft dat het niet goed was, maar denkt ook de oorzaken te kennen.

  "We zijn tevreden met de overwinning, maar collectief was dit dit een van onze slechtste prestaties. De spelers zijn zelf ook volwassen genoeg om dat te beseffen", vertelt Wilmots.

  Hoe kan het dat een ploeg die bulkt van het talent zo'n povere prestatie aflevert tegen Cyprus? "Het seizoen is nog maar pas begonnen. We moesten vandaag voor de tweede keer in 72 uur spelen en het was erg warm. We kregen het tempo niet de hoogte in. Misschien was het een kwestie van ritme."

  "De Cyprioten waren ook stikkapot, maar zelfs met krampen bleven ze doorgaan. Iedereen wil graag tegen België winnen. Vroeger zouden we deze wedstrijd altijd verloren hebben. We moeten nu dus eigenlijk blij zijn met de zege. Wales heeft hier ook pas in de slotfase gewonnen."

  "Ik had vandaag 7 à 8 spelers kunnen vervangen. We hebben het verschil gemaakt dankzij de wissels met Mertens en Origi. En Hazard was misschien wel de slechtste van allemaal, maar hij scoort wel. Ik heb overwogen hem te wisselen, maar hij maakt in de laatste tien minuten vaak het verschil. Hij is nog niet in vorm en zal nog groeien."

  Vertonghen: "Hebben te veel met de bal gelopen"

  Is de bondscoach na zo'n prestatie boos in de kleedkamer, wilde Filip Joos weten van Jan Vertonghen? "Hij heeft zijn ding gezegd. Hij was niet blij met de prestatie, daarover is ook geen discussie mogelijk", aldus Vertonghen.

  "Langs de andere kant: we staan nu heel dicht bij het EK, dus wil ik toch ook wel een klein beetje lachen, ook al beseffen we dat het niet goed was. Maar die lelijke wedstrijden zijn ook lekker om te winnen. Als je je zo kwalificeert, sta je toch ook mooi op het EK."

  "Je mag van ons wel verwachten dat we hier winnen. Dat doen we ook, al had het op een betere manier gekund. Veel jongens zaten erdoor op het einde. Die omstandigheden, dat was toch wennen."

  Wat deden de Duivels precies verkeerd? "In de opbouw hebben we te weinig gedaan. We hebben veel te veel met de bal gelopen. Ik zag te weinig driehoekjes op het middenveld en daardoor te weinig kansen. Meestal zijn we gevaarlijk dankzij onze individuele klasse. Daar moeten we misschien toch eens naar kijken."

  Nainggolan: "Soms wordt er op deze manier gewonnen"

  "Dit was een match om te bikkelen en we hebben laten zien dat we een ploeg zijn", vond Man van de Match Radja Nainggolan. "Ook als we slecht spelen, kunnen we winnen. Er zit karakter in deze ploeg en dat is toch een belangrijk aspect."

  "Op papier zijn we allemaal technisch genoeg, maar niet elke match is even mooi. Soms wordt er ook op deze manier gewonnen. We zijn tevreden over het resultaat, minder over het spel. Maar het belangrijkste vandaag was de drie punten pakken."

  "We mogen tevreden zijn over de zege, want Cyprus heeft thuis alle teams in moeilijkheden gebracht. Onze grootste fout vandaag was dat we misschien te vaak de lange bal zochten. Maar we staan wel weer een stap dichter bij het EK. We willen snel gekwalificeerd zijn."