• home
 • video
 • pas verschenen

  Viviani klopt Cavendish na millimetersprint in Groot-Brittannië

  Elia Viviani was de snelste in de eerste rit.

  Elia Viviani heeft de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. Om dat te zien moest de jury wel de finishfoto bestuderen. Daaruit bleek dat de Italiaan nipt sneller was dan Mark Cavendish. André Greipel was derde, Viviani is ook de eerste leider.

  Drie Britten en een Ier kleurden de vlucht van de dag in de eerste etappe in Groot-Brittannië. Het kwartet fietste een maximale voorsprong van zo'n zes minuten bij elkaar, Sky bepaalde het tempo in het peloton.

  In de slotfase van de koers mengden ook Etixx-Quick Step en Lotto-Soudal zich in het strijdgewoel. Toch duurde het nog tot diep in de finale vooraleer de laatste vluchter gegrepen werd. Pas op 1,5 kilometer van de streep kwam alles opnieuw samen.

  In de massasprint was Renshaw de locomotief voor Cavendish, die een verbeten duel uitvocht met Viviani. De twee kwamen samen over de finishlijn, de jury had de finishfoto nodig om Viviani tot winnaar uit te roepen. De Italiaan is ook de eerste leider in de rittenkoers.

  Uitslag rit 1
  1.Elia Viviani (Ita)178 km in 4u26'29"
  2.Mark Cavendish (GBr)zelfde tijd
  3.André Greipel (Dui) 
  4.Owain Doull (GBr) 
  5.Juan José Lobato (Spa) 
  6.Pim Ligthart (Ned) 
  7.Mark Renshaw (Aus) 
  8.Tyler Farrar (VS) 
  9.Alberto Bettiol (Ita) 
  10.Graham Briggs (GBr) 
  20.Jonas Van Genechten 
  35.Dylan Teunsop 8"
  38.Sean De Bie 
  Stand na rit 1
  1.Elia Viviani (Ita)in 4u26'19"
  2.Mark Cavendish (GBr)op 4"
  3.André Greipel (Dui)6"
  4.Owain Doull (GBr)10"
  5.Juan José Lobato (Spa)z.t.
  20.Jonas Van Genechten 
  37.Dylan Teuns18"
  40.Sean De Bie