• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Als we winnen, zetten we een enorme stap"

  Jan Vertonghen is met 72 caps de meest ervaren Duivel in de selectie.

  De Rode Duivels kunnen tegen Cyprus de deur naar het EK nagenoeg volledig openduwen. "We zullen zeker geconcentreerd en gemotiveerd zijn", verzekert Jan Vertonghen ons.

  Net als zijn bondscoach vreest Jan Vertonghen de warmte in Cyprus, met temperaturen boven de 30 graden, niet. "We zijn erop voorbereid en we spelen bijna allemaal wel eens een match in het zuiden. We beginnen bovendien pas om 21.45u, dan zou het al afgekoeld moeten zijn."

  "Het is hier wel een klein veldje. De ruimtes zullen klein zijn, maar zo spelen de meeste ploegen tegen ons. Zo hebben ze ook al af en toe resultaten tegen ons gehaald. Aan ons om een oplossing te vinden."

  Zullen de Duivels zich wel kunnen opladen tegen Cyprus? "Het begint met de concentratie. Onderschat de Cypriotische competitie niet. Hun clubs doen het meestal goed in Europa."

  "Cyprus is zeker niet de minste ploeg in onze poule. Het heeft het Wales moeilijk gemaakt, heeft gewonnen in Bosnië. We zullen scherp moeten zijn."

  "Als we hier winnen, zetten we een enorme stap naar het EK, zeker als het resultaat in Wales-Israël nog wat meevalt. Dat is goed voor de motivatie: we zullen geconcentreerd zijn."

  "Feest bij kwalificatie zal minder zijn"

  Twee jaar geleden stond België op zijn kop na de WK-kwalificatie van de Rode Duivels in Kroatië. "Nu zal het feest wellicht minder zijn, al zullen we het in de groep toch ook een beetje vieren."

  "De verwachtingen zijn hoger, dat is normaal. Dat zal in de toekomst ook zo zijn. Als we dat feest van in Kroatië willen evenaren, zullen we iets moeten neerzetten op het EK."