• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Klimmers zijn bang voor mijn tijdrit"

  Tom Dumoulin kon nog lachen na de bergrit van zondag.

  Tom Dumoulin toonde vandaag in de bergrit naar de top van de Alto de Sotros tekenen van verzwakking. Maar de Nederlander van Giant-Alpecin mag nog dromen van het podium. "Maar met die tijdrit blijft hij een gevaarlijke klant", zegt Joaquim Rodriguez.

  Dumoulin moest enkele kilometers voor de top de andere klassementsrenners laten rijden. "Het was zwaarder dan zaterdag. Misschien had ik nog iets langer kunnen aanklampen, maar ik zat iets te ver naar achteren."

  "Op de echt steile stukken moest ik lossen. Ik verlies 51 seconden op Rodriguez, maar het is nog best oké." Dumoulin is gezakt naar de vierde plaats in de stand, op 1'25" van leider Fabio Aru.

  "De klimmers zijn bang voor mijn tijdrit. Wanneer ik ploegmaats van hen voorbijreed, begonnen die meteen te praten in hun radiootje. dat zie ik maar als een compliment", zegt Dumoulin.

  Rodriguez blijft ook op zijn hoede voor Dumoulin. "Hij heeft dan wel een tikje gekregen, maar onderschat hem maar niet. Hij rijdt zijn eigen tempo bergop en blaast zichzelf niet op. Met die tijdrit blijft hij een gevaarlijke klant."