• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne staat weer op het podium in GP2

  Stoffel Vandoorne (archief) eindigde als tweede in Monza.

  Stoffel Vandoorne heeft de lange GP2-race in Monza afgesloten op de tweede plaats. Onze landgenoot moest zijn meerdere erkennen in zijn WK-rivaal Alexander Rossi. Vandoorne behoudt dus de leiding, maar ziet de Amerikaan een beetje naderen.

  Vandoorne miste zijn start, maar met een uitgekiende strategie kon hij toch oprukken naar de koppositie. Rossi hing echter onder zijn achtervleugel en rook in de 23e ronde zijn kans.

  Rossi dook binnendoor bij Vandoorne in een chicane en hield daarna onze landgenoot goed af. Zo knabbelt Rossi 7 punten van zijn achterstand in het WK af. De voorsprong van Vandoorne bedraagt wel nog 98 punten.

  "Ook al heb ik enkele punten verloren, maar mijn voorsprong is nog groot genoeg", zegt Vandoorne. "Ontgoocheld zijn met een tweede plaats is een luxe. Ik ben blij met de punten voor de tweede plaats."

  Uitslag:

  1. Alexander Rossi (VS)
  2. Stoffel Vandoorne op 1"2
  3. Mitch Evans (NZe) - 15"0

  Stand:

  1. Stoffel Vandoorne - 251 punten
  2. Alexander Rossi (VS) - 153
  3. Ryo Haryanto (Ino) - 109