• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Hoovels wordt 10e op WK mountainbike: "Had superdag"

  Kevin Van Hoovels: "Boven de verwachtingen."

  Kevin Van Hoovels heeft zichzelf verbaasd op het WK mountainbike. "Ik had op een plaats bij de beste 20 gehoopt, maar dit is boven de verwachtingen", zegt Van Hoovels. "Ik heb de hele tijd mijn eigen tempo gereden en dat lag blijkbaar hoog."

  Kevin Van Hoovels eindigde voor het eerst in de top tien van het WK mountainbike. "Ik ben meer dan tevreden. Ik had echt een superdag. Ik had op een plaats bij de beste 20 gehoopt, maar een 10e plaats is boven de verwachtingen."

  "Ik moest vanaf de 40e plaats starten en heb de hele race moeten inhalen. Ik ben pas in de laatste ronde op de tiende plaats gekomen. Ik heb de hele wedstrijd mijn eigen tempo gereden en dat lag blijkbaar hoog."

  "Omdat de omloop wat modderig lag, hebben we wel een ronde minder gereden. Anders was ik misschien nog hoger geëindigd. Maar ik mag nu al meer dan tevreden zijn."

  Met zijn tiende plaats doet Van Hoovels ook een goeie zaak met het oog op de Spelen. België staat voorlopig negende in de landenranking en mag hierdoor twee spelers afvaardigen. Maar de bond beslist wie naar Rio mag gaan.

  "Ik veronderstel dat ik met deze prestatie duidelijk gemaakt heb dat ik een van de beste Belgen ben. De jonge gasten hebben het ook goed gedaan. Jeff Luyten en Bart De Vocht eindigen in hun eerste jaar bij de profs allebei in de top 25."

  "Ferrand-Prévot bewijst dat ze gewoon de beste is"

  De strijd om het goud werd een duel tussen Nino Schurter en Julien Absalon. Geen verrassing voor Kevin Van Hoovels. "Ze hebben samen de Wereldbeker gedomineerd. Het is mooi voor de sport dat alle topwedstrijden zo spannend waren."

  Bij de vrouwen was er met Pauline Ferrand-Prévot wel een opmerkelijke winnares. Eerder won ze in de laatste 12 maanden ook al de regenboogtrui op de weg en in het veld. "Ik had ze vandaag iets minder verwacht, want het is een technische omloop", zegt Van Hoovels. "Maar ze bewijst dat ze gewoon de beste is."