• home
 • video
 • pas verschenen

  Kenny Belaey verovert brons op zijn 14e WK

  Voor Kenny Belaey was het al zijn 12e WK-medaille.

  Kenny Belaey heeft het weer gedaan. De beste Belgische trialbiker veroverde een plaats op het WK-podium in Vallnord (Andorra), hij pakte brons. Voor de 32-jarige Belaey is het de 12e medaille op 14 WK's. De titel was voor de Fransman Vincent Hermance.

  Kenny Belaey had zich als derde geplaatst voor de finale, maar moest in de laatste zone iets moois uit zijn mouw schudden om aanspraak te maken op brons. En dat lukte.

  "Ik moest de laatste zone foutloos afwerken om kans te maken op een medaille. Ik heb risico's genomen, maar het is gelukt en zo pak ik brons", vertelt Belaey.

  Belaey had dit jaar vooral aandacht voor zijn vele projecten en werkte minder WB-manches af. "Ik had weinig wedstrijdritme, maar op ervaring en doorzettingsvermogen heb ik toch een resultaat behaald. Het was een zware strijd, maar ik ben meer dan tevreden."

  De Fransman Vincent Hermance profiteerde in de finale van de fouten van de Brit Jack Carthy, de poulain van Belaey, om de wereldtitel te veroveren. De andere Belgen Pierre-Charles Thomas (9e) en Iciar Van den Bergh (15e) haalden de finale niet.

  Uitslag WK-finale:

  1. Vincent Hermance (Fra) - 23 strafpunten
  2. Jack Carthy (GBr) - 25
  3. Kenny Belaey - 26
  4. Gilles Coustellier (Fra) - 27
  5. Jannes Herrmann (Dui) - 32
  6. Rafael Tibau (Spa) - 43