• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Ben genekt door maagproblemen"

  David Goffin had de avond voor zijn match al last.

  David Goffin heeft zijn kansen niet optimaal kunnen verdedigen tegen de Spanjaard Bautista. "Door maagproblemen kwam ik verzwakt aan de start", vertelt de beste Belgische tennisser aan Sporza. Ondanks de zege in de eerste twee sets, moest hij in de vierde totaal leeg de handdoek werpen. Hij mist nu een match tegen Djokovic: "Dat is jammer, want daarvoor speel je tennis."

  Goffin maakte een slechte nacht door: "Het begon 's avonds. Ik was misselijk en had maagproblemen. Ik kon ook niet veel eten en voelde me zwak."

  "Ik wist dus vooraf al dat het een moeilijke match zou worden. Ik heb geprobeerd om sterk en agressief te beginnen. Dat lukte, maar na twee sets kreeg ik het moeilijker en moeilijker."

  "In de derde set hield mijn tegenstander het goed vol. Er was meer nodig om hem te doen kraken. En in de vierde kon ik gewoonweg niet meer."

  Goffin speelde woensdag een vijfsetter tegen Berankis. "Daar was ik goed van hersteld. Ik voelde me goed en mijn benen waren niet zwaar. De problemen begonnen 's avonds."

  Goffin is niet de eerste speler die moet opgeven in het warme, vochtige weer in New York: "De omstandigheden stellen het lichaam zwaar op de proef. Misschien dat ik door de vermoeidheid toch iets opgelopen heb dat mijn maag aantastte."

  "Djokovic zal voor een andere keer zijn"

  Goffin beseft dat hij een kans had om door te stoten: "Ik speelde heel goed in de eerste twee sets en heb er alles aan gedaan. Maar ik kon niet meer bewegen."

  "Het goeie moeten we onthouden. Zeker mijn eerste set was heel goed. Zulk spel heb ik nodig om nog een stap te zetten. En daar werk ik hard aan."

  Geen Djokovic in de vierde ronde voor Goffin: "En dat is jammer, want voor zulke matchen speel je tennis. Maar dat zal dus voor een volgende keer zijn."