• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrand-Prévot schrijft stukje geschiedenis met wereldtitel mountainbike

  Ferrand-Prévot is nu wereldkampioene in drie disciplines.

  Op het WK mountainbike in Andorra heeft Pauline Ferrand-Prévot een stukje wielergeschiedenis geschreven. De Française kroonde zich tot wereldkampioene in de crosscountry. Ze is de eerste vrouw die wereldkampioene wordt in drie verschillende disciplines: de weg, het veld en het mountainbike.

  Ferrand-Prévot was oppermachtig en reed al na één ronde weg van de rest. Stelselmatig bouwde ze haar voorsprong uit en finishte solo na 1u52'44". 

  "Ik gaf alles en ging vroeg", zei Ferrand-Prévot na de race. "De helling en afdaling waren heel moeilijk, maar ik wilde deze titel heel graag, dus gaf ik alles. Ik dank de Franse federatie en staf. Zij deden fantastisch werk voor mij en hebben altijd in mij geloofd."

  Ferrand-Prévot is ook de huidige wereldkampioene op de weg en in het veld. Waar eindigt dit? Op de piste? "Nee, daar ga ik me niet aan wagen. Ik ga proberen mijn wereldtitel op de weg te verdedigen en daarna focus ik me op de olympische wegrit."