• home
 • video
 • pas verschenen

  Dokters zien "kleine positieve evolutie" bij Boeckmans

  Boeckmans herstelt van een zware valpartij in de Vuelta.

  Een week na zijn zware val in de Ronde van Spanje evolueert de toestand van Kris Boeckmans lichtjes positief, dat laat zijn ploeg Lotto-Soudal weten. Boeckmans wordt wel nog altijd in een kunstmatig coma gehouden.

  Zeven dagen wordt Boeckmans al in een kunstmatig coma gehouden, maar de dokters zien tekenen van beterschap na zijn zware val in de Ronde van Spanje. "Het constante opvolgen van Kris heeft aangetoond dat er momenteel een kleine positieve evolutie in de parameters is waar te nemen. De dokters blijven hem van nabij opvolgen", schrijft zijn ploeg op zijn website.

  Afgelopen maandag probeerden de dokters de verdovingsmedicatie af te bouwen, maar de letsels aan zijn longen verhinderden dat Boeckmans zelfstandig kon ademen. Daarop werd beslist om hem nog zeker tot volgende maandag in een kunstmatig coma te houden.