• home
 • video
 • pas verschenen

  Zenit: "Er staat een prijs op Witsel: 98,5 miljoen euro"

  "Witsel heeft mij verzekerd dat hij tot het einde van zijn contract bij Zenit blijft."

  Axel Witsel kreeg deze zomer aanbiedingen van Juventus en AC Milan, maar Zenit liet hem niet vertrekken. "Er staat een prijs op Witsel: 98,5 miljoen euro. Geen enkele club wou die clausule betalen, dus blijft hij."

  Axel Witsel was gegeerd goed op de transfermarkt afgelopen zomer, maar Zenit Sint-Petersburg liet de middenvelder niet vertrekken. Volgens sportief directeur Maxim Mitrofanov is het duidelijk: "Elke speler heeft zijn prijs, maar niemand wilde die betalen", zegt hij in Championat. Er staat een clausule van 98,5 miljoen euro in zijn contract. Als een club hem wil kopen, moeten ze dat op tafel leggen."

  "Op de laatste dag van de transferperiode heb ik samengezeten met Witsel en zijn makelaar. Ze hadden twee mogelijkheden: ofwel verlengde Witsel zijn contract, ofwel, als hij echt wou vertrekken, konden ze een club zoeken die dat bedrag op tafel wilde leggen. Als het bod niet voldeed, had Witsel nog een contract tot 2017."

  "Het is dat laatste geworden. Witsel heeft mij verzekerd dat hij tot het einde van zijn contract bij Zenit blijft. Hij weet ook dat er bepaalde dingen zijn in het voetbal die je gewoon niet kan maken. Zeker niet als een club op de laatste dag belt zonder een concreet voorstel."

  "AC Milan belde ons pas op het laatste moment op. Onze reactie? Jongens, hebben jullie al eens naar de kalender gekeken? Jullie zijn te laat. Misschien hadden ze al eerder geprobeerd om de makelaar te contacteren. De UEFA kan misschien nagaan of er geen inbreuken gepleegd zijn op de regels van de transfermarkt."

  "Misschien verdienen AC Milan en Juventus wel een transferverbod van een paar jaar. Als we ontdekken dat ze Witsel gecontacteerd hebben zonder onze toestemming zullen we naar de UEFA stappen."