• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard versterkt middenveld met Yatabare

  Olympiakos stalt Yatabare een seizoen bij Standard.

  Standard heeft Sambou Yatabare voorgesteld als versterking voor het middenveld. De 26-jarige Malinees wordt voor één seizoen gehuurd van Olympiakos. "Hij is de box-to-box die we nodig hadden", zegt sportief directeur Axel Lawarée.

  Standard is nog naarstig op zoek naar een nieuwe trainer, maar met Sambou Yatabare heeft het wel een aanwinst voor het middenveld beet. "Hij is een polyvalente speler, iemand die op zowat alle posities in de centrale as uit de voeten kan. Hij is de box-to-box die we nodig hadden", verklaarde sportief directeur Axel Lawarée.

  In 2011 stond Yatabare al eens dicht bij Standard, maar toen bereikten de Luikenaars geen akkoord met zijn toenmalige club Caen. De Malinees ziet de Belgische competitie als een springplank. "Ik heb dit seizoen nog geen officiële match gespeeld, maar fysiek ben ik er klaar voor", zegt hij.