• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse kranten niet mals: "Alles gaat fout"

  De Nederlandse kranten over Oranje.

  Oranje ging gisteren opnieuw onderuit tegen IJsland. De Nederlandse pers spaarde de nationale ploeg niet. "Totale chaos", "Om te janken", "Een ijskoude douche", titelden de kranten. Een overzicht van wat onze Noorderburen te lezen kregen aan de ontbijttafel.
  • AD: "Alles gaat fout"
   "Alles valt fout, alles gaat mis. Het EK in Frankrijk was nog nooit zo ver weg" ... "Technisch gezien heeft Oranje nog uitzicht op de EK-kwalificatie, maar onmiskenbaar veroverde het duel van gisteravond alvast een plekje in de geschiedschrijving van Oranje, in het hoofdstuk der tragische mislukkingen." ... "Het Nederlandse voetbal ligt op apegapen. De donkere voetbaljaren tachtig zijn akelig dichtbij."
    
  • De Telegraaf: "Een debuut om te janken"
   "Arjen Robben, Bruno Martins Indi en Gregory van der Wiel hebben de nieuwe bondscoach in zijn hemd gezet", schreef de krant. Chef Voetbal Valentijn Driessen was niet mals voor de bondscoach. "Al zijn keuzes pakten verkeerd uit." ... "We hebben bijna geen kans gecreëerd. De IJslanders speelden met één spits, daar heb je toch geen vier verdedigers voor nodig. Nul doelpunten, nul punten. Dat is het resultaat."
    
  • De Volkskrant: "Oranje vervalt in totale chaos"
   "Bij zijn debuut als bondscoach zag structuurman Danny Blind zijn elftal vervallen in totale chaos." .. "Verbeten, opgefokt, onnadenkend voetbal. Hersenloos. Onnozel. Onprofessioneel", vat de krant het spel van Oranje samen. "De 0-1 was terecht en uiteindelijk had het eerder 0-2 of 0-3 geworden dan 1-1, want Nederland was alleen gevaarlijk met schoten. Nooit een mooie aanval. Het totale niets."